Borlänge kommuns logotyp
  • I morgon söndag 24 oktober hålls Multibassängen stängd.Infarten från riksvägen till Masergatan är avstängd på grund av rondellbygge.

    Utomhusbassängen är stängd tillsvidare på grund av upprustning av utemiljön.

Simskola


Vattensäkerhet och simkunskap genom hela livet.

Simskolan finns i fyra steg och alla kurser hålls i vår fina multibassäng. I vattnet är vi en utbildad simlärare tillsammans med plats för 8 deltagare.

Steg 1

Ålder: Från 5 år.

Inga förkunskaper.

Här lär vi på ett lekfullt sätt ut grunderna till en god vattenvana genom att bland annat hoppa, doppa och flyta. Vi provar på och tränar bröstsim. Vi pratar tillsammans med barnen om badvett och larmrutiner.

Steg 2

Ålder: Från 5 år.

Förkunskaper: Med hjälp av exempelvis en simdyna kunna göra ett sammansatt bröstsimsarm och bentag.

Här tränar och underhåller vi en god vattenvana med lekfulla övningar. Vi börjar träna på att simma på rygg. Vi pratar också om badvett samt larmrutiner.

Steg 3

Ålder: Från 5 år.

Förkunskaper: Simma cirka 5 meter bröstsim eller ryggsim utan flythjälpmedel.

Här utmanar och finslipar vi tekniken inom både bröstsimmet och ryggsimmet. Vi provar också på klädsim. Vi fortsätter även här att prata om larmrutiner samt bad, båt och isvett.

Steg 4

Ålder: Från 5 år.

Förkunskaper: Simma cirka 10 meter med korrekta arm och bentag utan flythjälpmedel.

Förutom att träna på att simma längre sträckor kommer vi också börja träna på livräddning samt att prata om larmrutiner, bad, båt och isvett.

 

Under kursens gång har barnet som går i simskolan fritt inträde till Aqua Nova (äventyrsbadet) under ordinarie öppettider. Vill man nyttja detta så säger man till i receptionen. Vuxen som följer med betalar ordinarie pris.