Borlänge kommuns logotyp
  • Söndag 26/5 klockan 9.00-12.30 är 25-metersbassängen och undervisningsbassängen stängda på grund av simtävling.Finnbastun på relaxavdelningen och vågmaskinen på AquaNova är för närvarande ur funktion.

Babysim


Vecka 11 startar nya kurser i babysim.

Anmälan till dessa öppnar upp via webben den 26 februari.

Onsdagar
klockan 11.45-12.15 steg 1
klockan 12.30-13.00 steg 2
klockan 13.15-13.45 steg 2
klockan 14.00-14.30 steg 3

Torsdagar
klockan 11.45-12.15 steg 1
klockan 12.30-13.00 steg 1
klockan 13.15-13.45 steg 2

 

Boka din plats här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

_____________________________________________________________

Vad är babysim?

  • Njutning

Först och främst ska man trivas i vattnet, både barn och vuxna. Tryggheten att bada med sitt barn måste byggas upp så att ni kan slappna av tillsammans i vattnet. Vi simmar i Multibassängen där det är härliga 33 grader. Babysim är lustfyllt och härligt.

  • Utveckling

Vattnet ger en unik möjlighet att förbereda barnets stimulans på olika sätt. I vattnet rör sig barnet mycket lättare än på land. Vi tränar och utvecklar balans, flytövningar, simövningar, vattenvana och mycket mer

  • Vattensäkerhet  

Vi lär barnet att hålla andan viljemässigt när de kommer under vattnet, hur man tar sig upp till ytan och håller fast i kant och brygga.

När kan man börja babysimma?

Barnet måste vara 3 månader fyllda, väga 4 kilo och ha läkt navel för att få börja. De flesta som börjar är 3-7 månader men naturligtvis kan även äldre barn börja.

Om barnet har någon kronisk sjukdom eller något handikapp skall barnets läkare ha givit sitt godkännande till att delta och ni bör även informera oss omdetta.

Vad ska barnet ha på sig?

Rent vatten är viktigt att bibehålla. Barnet skall ha babysimbyxa på sig i vattnet. Dessa finns att köpa hos oss i receptionen. Det är mycket viktigt att byxan har resår runt ben och midja, skulle det ske en "olycka" så stannar det i byxan. Skulle det läcka ut i vattnet så är vi tvungna att stänga av bassängen i några timmar.

Observera att badblöjor inte är tillåtet på babysimmet, då dessa har en sämre passform och risken för läckage är stor.

Det är också viktigt att tvätta sig innan bassängbad, både hår och kropp.

När barnet börjar bli så stort att det reser sig upp – sätt på rena halksockor. Golvet blir halt när det är blött. All vistelse i anläggningen sker på eget ansvar.

Så här går det till

All undervisning sker i vår Multibassäng. Första gången börjar vi med lite information innan vi går ner i vattnet. Duscha därför inte barnen innan, risken är då att de blir nedkylda.

Duscha ordentligt och tvätta er med tvål innan ni går ner i vattnet. Ni skall även duscha håret. Barnet ska duscha före lektionen så fort det vant sig vid miljön. Om barnet är för trött efter lektionen går det bra att duscha barnet när ni kommer hem.

Ni kan vara en eller två vuxna med i vattnet. Syskon skall ej delta i vattnet.

Om barnet visar tendenser på att vara trött eller är otröstlig så går det bra att avbryta lektionen. Pressa inte barnet att vara i vattnet längre än vad det orkar. Det är bättre att avsluta medan barnet fortfarande är på gott humör.

På dam- och herravdelningen finns det barnstolar så barnet har någonstans att sitta medan ni föräldrar duschar eller så kan ni köpa till ett duschunderlägg för 75kr om barnet är i behov av att ligga ned. Det går också bra att bära barnet i babyskyddet om ni hellre vill det.

Det är vår förhoppning att ni ska förstå syftet med övningarna, men om något känns oklart vill vi att ni säger till. Vi instruktörer finns där för er!

Badet skall ske helt på barnets villkor - men på föräldrarnas ansvar. Tvinga aldrig barnet att göra något som de inte vill. Locka med lek & skratt. Det skall vara roligt att bada. Det får inte kännas som något krav att barnet skall ha utfört vissa moment under en viss tid. Alla barn utvecklas olika och är dessutom ofta i olika utvecklingsfaser.

Vad händer efter kursen?

Vårt babysim är uppdelat i 5 olika steg och ni väljer själva hur länge ni vill fortsätta.

Våra ledare är diplomerade babysimsinstruktörer vilket innebär att de gått igenom både utbildning och praktik.

I deltagaravgiften ingår en kollektiv olycksfallsförsäkring för dig som deltar i Babysim.


Extra träningstid för alla babysimmare – ej instruktörsledd.

På söndagar mellan klockan 9.00-9.30 eller 9.30-10.00 under babysimperioden har vi extrainsatt träningstid för er. Då har ni babysimmare tillgång till samtliga hjälpmedel och leksaker för att träna på egen hand i Multibassängen. Bokning sker i receptionen.

Varmt välkomna till oss!