Borlänge kommuns logotyp
  • Hela AquaNova och relaxens bubbelpool avstängda på grund av tekniska problem i vattenreningen.
    25:an och undervisningsbassängen är öppna för bad idag. Begränsat antal besökare på grund av restriktioner. Relaxavdelningen och Actic Gym är öppet som vanligt.

    Infarten från riksvägen till Masergatan är avstängd på grund av rondellbygge.

    Utomhusbassängen är stängd tillsvidare på grund av upprustning av utemiljönSolrum

Vår fina relaxavdelning har nu utökats med ett solrum

Kom till oss för en annorlunda solupplevelse under säkra förhållanden. Solljuset är helt säkert då UV ljuset reducerats så att alla oavsett hudtyp kan sola utan risk för att få skador. Solljusets efftekt:

Värmen från solen: Är behaglig och njutbar. Förbättrar nybildningsprocesser vid läkning av sår. Ger avslappnande effekt vid muskelspänningar.

Ljuset från solen: Motverkar depression. Stimulerar välmåendet. Påverkar tallkottskörteln att blockera melatoninet så vi blir pigga. Vårt solljus är mycket effektiv ljusterapi.

UV från solen: Aktiverar individuell producering av D3 vitamin som ökar immunförsvar. Motverkar benskörhet. Lindrar psoriasis och reumatism.

Miljö, vind och ljud: Är snabbt avstressande och ger harmoni. Ger miljöombyte som att vara på semester. Stänger av vardagens tankar och krav.

Intensivt ljus: Precis som man skall undvika att titta in i den naturliga solen så ska man inte heller se direkt in i solpanelen. Däremot kan man titta runt i omgivningen för att tillgodogöra sig ljusets positiva effekter (utan solglasögon). Med solglasögon dämpas effekten av ljusterapin.

  • Ingen giltig användare vald.