Dela sidan på sociala medier

Babysim

Vårt babysim fokuserar på njutning, utveckling och vattensäkerhet.

Info för babysimmare: Ni kan fritt besöka vår övningsbassäng på söndagar kl.9.00-10.30 under kursen gång. Ni kommer då ha tillgång till de material vi använder oss av under babysimmet.

När kan man börja babysimma? Barnet måste vara 3 månader fyllda, väga 4 kilo och ha läkt navel för att få börja. De flesta som börjar är 3-7 månader men naturligtvis kan även äldre barn börja.

Vad ska barnet ha på sig?
Rent vatten är viktigt att bibehålla. Blöjbarn ska ha babybadbyxor som sitter tight runt mage och lår, i rätt storlek och anpassade för bassängbad. Detta finns att köpa i receptionen. Det är också viktigt att tvätta sig innan bassängbad, både hår och kropp.

Barn som går själva rekommenderas halksockor. All vistelse i anläggningen sker på eget ansvar.

Vad händer efter kursen? Vårt babysim är uppdelat i 5 olika steg och ni väljer själva hur länge ni vill fortsätta.

Våra ledare är diplomerade babysimsinstruktörer vilket innebär att de gått igenom både utbildning och praktik.

I deltagaravgiften ingår en kollektiv olycksfallsförsäkring för dig som deltar i Babysim.

Babysim ska vara lustfyllt och härligt!

Njutning Först och främst ska man trivas i vattnet, både barn och vuxna. Tryggheten att bada med sitt barn måste byggas upp så att ni kan slappna av tillsammans i vattnet. Naturligtvis är båda föräldrarna välkomna att vara med. Vi simmar i undervisningsbassängen där det är härliga 34 grader.

Utveckling Vattnet ger en unik möjlighet att förbereda barnets stimulans på olika sätt. I vattnet rör sig barnet mycket lättare än på land. Vi tränar och utvecklar balans, flytövningar, simövningar, vattenvana och mycket mer

Vattensäkerhet  Vi lär barnet att hålla andan viljemässigt när de kommer under vattnet, hur man tar sig upp till ytan och håller fast i kant och brygga.

Anmälan och bokningsinfo